23 października 2023

"Kolacja ze śniadaniem" - daj się uwieść potrawom Testardiego!

Ten utalentowany kucharz potrafi zarażać miłością do gotowania i inspirować do eksperymentowania ze smakiem. Dania z książki Testardiego są proste w wykonaniu, ale godne wykwintnej restauracji i zupełnie jak w komedii romantycznej mogą pomóc w zdobyciu serca ukochanej osoby.

Najważniejszym składnikiem w kuchni jest miłość.

Jestem tego pewny.

Miłość do gotowania i do osoby, dla której przygotowuje się jedzenie. To składnik z rodzaju tych, które całkowicie odmieniają efekt końcowy i czynią wszystko zdecydowanie lepszym i smaczniejszym – jeśli chodzi zarówno o jedzenie, jak i o życie.

Podpatrzyłem to, będąc jeszcze dzieckiem, i pamiętam do teraz.

CZY JEST LEPSZA RANDKA OD TAKIEJ, NA KTÓREJ KTOŚ UGOTUJE CI PYSZNĄ KOLACJĘ?

CHYBA TYLKO TA, PO KTÓREJ DOSTANIESZ ŚNIADANIE DO ŁÓŻKA.

Dzięki tej książce rozkochacie się (nie tylko) w jedzeniu!

Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego, stworzonym do smakowania we dwoje.
Poznaj proste i szybkie przepisy na romantyczne kolacje i wyśmienite śniadania - a pomiędzy nimi zostaw miejsce na... deser!

Nie musisz być szefem kuchni, żeby stworzyć rozpływające się w ustach risotto z gorgonozlą i gruszką albo aromatyczną sałatkę z burratą i salsą ze smażonych cytrusów.
Zaimponuj swojej drugiej połówce kremowymi sosami, zmysłowym smakiem tiramisu lub nieziemskimi grzankami z gorgonzolą i smażoną pomarańczą.
Całość posyp garścią pistacji i dopraw szczyptą miłości.

"Kolacja ze śniadaniem. Przepisy na idealną randkę" autorstwa Volodymyra Testardiego to przepustka do świata wykwintnej kuchni, która może stać się
niezapomnianym przeżyciem. Ta książka to nie tylko zbiór przepisów - to podręcznik tworzenia romantycznej atmosfery, dopełnionej smakiem niezwykłych potraw.

 

VOLODYMYR TESTARDI

Pochodzi z Ukrainy, ale jego rodzina to połączenie kultury ukraińskiej i włoskiej. Swoje korzenie Wova wykorzystuje w kuchni - bardzo lubi nieoczywiste mariaże składników i eksperymenty z przepisami. Pasję do gotowania zaszczepił mu ojczym Mauro Testardi. To on przekazał mu całą tę radość, obecną we włoskim podejściu do jedzenia. Volodymyr gotował już jako mały chłopiec, a pracę kucharza zaczął w wieku szesnastu lat. Na studiach we Lwowie uczył się technologii żywności. Później przyjechał do Polski, by pracować w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Warszawie. W 2022 roku zamiast restauracji, o której zawsze
marzył, otworzył kulinarne konto na Instagramie i Tiktoku – tam dzieli się swoimi przepisami i miłością do gotowania. Szybko odniósł ogromy sukces, dziś na Tiktoku obserwuje go dwieście tysięcy osób, a na Instagramie już ponad pół miliona.


Podobał Ci się materiał? Możesz wesprzeć go na Patronite lub BuyCoffee

 

Grupa Twórcza Qlub Xsiążkowy

Grupę tworzyło kilka przypadkowo dobranych, sfrustrowanych indywiduów, które zapragnęły poklasku, pieniędzy i niezasłużonej sławy. I żeby ich zaprosili do telewizora. Ich współpraca przy kampanii od samego początku przebiegała bardzo źle z powodu wielowektorowej, odwzajemnionej nienawiści. Oraz bezinteresownej zawiści.

​Oczywiście GTQX w wyniku wielkiej kłótni na spotkaniu założycielskim przestała istnieć, a jej członkowie spotykają się od tego czasu wyłącznie w sądach.

Social Media

Nagrody i wyróżnienia

 

© Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka!

Artur Kawa 2011-2022