© Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka!

Artur Kawa 2011-2022

Nagrody i wyróżnienia

 

Social Media

Grupa Twórcza Qlub Xsiążkowy

Grupę tworzyło kilka przypadkowo dobranych, sfrustrowanych indywiduów, które zapragnęły poklasku, pieniędzy i niezasłużonej sławy. I żeby ich zaprosili do telewizora. Ich współpraca przy kampanii od samego początku przebiegała bardzo źle z powodu wielowektorowej, odwzajemnionej nienawiści. Oraz bezinteresownej zawiści.

​Oczywiście GTQX w wyniku wielkiej kłótni na spotkaniu założycielskim przestała istnieć, a jej członkowie spotykają się od tego czasu wyłącznie w sądach.

20 czerwca 2022

Kulinarna podróż przez wszystkie regiony gorącej Italii

Zawsze, gdy jem pizzę, myślami przenoszę się do pełnego zapachów, słonecznego Rzymu, gdzie kupuje się kawałek pizzy na ulicy i spaceruje po rozgrzanych od słońca uliczkach mówi Cristina Catese Marzycie, żeby spróbować włoskich smaków i aromatów i przenieść się do słonecznej Italii? Cristina Catese, rodowita rzymianka i szefowa kuchni, zabierze Was w podróż do Włoch dzieląc się przepisami zarówno autorskimi, jak i rodzinnymi recepturami przekazywanymi z  pokolenia na pokolenia. Książka „Italia. Amore mio” już w księgarniach.

Włochy to słońce, gorący temperament, świeżo parzona kawa i wyśmienita kuchnia. A jeśli kuchnia, to oczywiście jej wysokość pizza, przeróżne pasty z domowym makaronem, pyszne sery, dojrzewające szynki i świeże owoce morza. W książce „Italia. Amore mio” znajdziecie przepisy, dzięki którym z kilku dobrej jakości składników wyczarujecie najrozmaitsze dania i desery. Autorka mówi, że urodziła się jako kucharka, a wychowała w prawdziwie włoskiej rodzinie, w której wszyscy kochali jeść i gotować. Jej kuchnia to połączenie tradycji i innowacji, comfort food i zdrowego jedzenia. A słowa, które najlepiej opisują kuchnię Cristiny, to wyrafinowana prostota.

W książce znajdziecie przepisy m. in. pieczone gnocchi alla romana, smażone oliwki all’ascolana faszerowane mięsem, kalmary z groszkiem, szpinakowe pierożki Balanzoni, a także na domowy makaron oraz ciasto na pizzę.

Razem z Cristiną wyruszycie w fascynującą kulinarną podróż przez wszystkie regiony gorącej Italii!